Woning isoleren Lieferinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lieferinge? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Lieferinge. Je kunt denken aan topics als isolerende kozijnen en deuren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lieferinge-9400

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3514,82621226063 kWh
Gemiddelde energierekening€163,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Lieferinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lieferinge is voordeling (ongeveer € 750 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1700 en je bespaart al snel €225 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lieferinge kost plusminus €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Hiermee bespaar je grofweg €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog een aantal mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lieferinge (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Lieferinge kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Lieferinge. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4050)
€755
(€6600)
€1180
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€250
(€2650)
€400
(€3000)
Spouwmuur€290
(€775)
€490
(€1925)
€780
(€3150)
HR++ glas€200
(€2000)
€285
(€3375)
€445
(€4725)
isolatie lieferinge 9400

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lieferinge?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lieferinge isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en dat levert gemiddeld op €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Ninove

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ninove aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Lieferinge wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Lieferinge voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Lieferinge. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment