Woning isoleren Aspelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aspelare? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Aspelare. Dit kan gaan om topics als isolatie van binnenmuren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-aspelare-9404

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9404
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3517,01314258928 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Aspelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aspelare is goedkoop (vanaf plusminus € 900 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €230 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Aspelare kost om en nabij de €5450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op grofweg €890 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene interessante alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Aspelare (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Aspelare is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Op deze website komen we met de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Aspelare. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€645
(€6250)
€1140
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€260
(€1800)
€370
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1175)
€430
(€2575)
€940
(€3675)
HR++ glas€205
(€1925)
€295
(€4150)
€425
(€5200)
isolatie aspelare 9404

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Aspelare?

Waarom moet ook ik mijn huis in Aspelare isoleren?

Een goede woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, waarbij u een besparing realiseert van €215 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ninove

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ninove aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Aspelare wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Aspelare voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Aspelare. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment