Woning isoleren Erpe-Mere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Erpe-Mere? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Erpe-Mere. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-erpe-mere-9420

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest interessante toepassingen om je woning in Erpe-Mere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Erpe-Mere is interessant (vanaf plusminus € 890 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Erpe-Mere kost plusminus €5750. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is ongeveer €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er diverse mogelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Erpe-Mere (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Erpe-Mere is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Erpe-Mere. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€735
(€5950)
€1110
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€235
(€1550)
€320
(€3600)
Spouwmuur€195
(€1750)
€540
(€2325)
€800
(€3400)
HR++ glas€250
(€2600)
€280
(€3500)
€365
(€5300)
isolatie erpe-mere 9420

Plaatsen in de buurt:

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Erpe-Mere?

Waarom mijn woning in Erpe-Mere isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, dat betekent een winst van 200 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Erpe-Mere

Mede door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Erpe-Mere aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Erpe-Mere wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Erpe-Mere voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Erpe-Mere. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment