Woning isoleren Neigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Neigem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. het dak isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Neigem. We bespreken thema’s als isolatie van de garage en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-neigem-9403

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9403
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3516,7007239709 kWh
Gemiddelde energierekening€163,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de populairste stappen om je woning in Neigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Neigem kan erg voordelig (ongeveer € 880 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Neigem kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1090. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11100. Dit levert op circa €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene aantrekkelijke opties. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Neigem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Neigem kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat is dus al gauw €1200 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Neigem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€675
(€6900)
€1160
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€220
(€2450)
€310
(€2900)
Spouwmuur€225
(€1325)
€570
(€2400)
€935
(€3600)
HR++ glas€235
(€2950)
€310
(€3900)
€385
(€4750)
isolatie neigem 9403

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neigem?

Waarom zou ik mijn woning in Neigem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €345 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Ninove

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Ninove voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Neigem wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neigem voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Neigem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment