Woning isoleren Impe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Impe? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van platte dak of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Impe. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de garage en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-impe-9340

 • Een fors lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • U stoot minder CO2 uit
 • Voor elk budget
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3512,95170055035 kWh
Gemiddelde energierekening€162,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop zie je de aantrekkelijkste acties om je woning in Impe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Impe is aantrekkelijk (plusminus € 710 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Impe kost om en nabij de €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is circa €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Impe (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Impe is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Impe. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€835
(€6150)
€1250
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€200
(€1650)
€365
(€3300)
Spouwmuur€380
(€975)
€440
(€2100)
€890
(€3050)
HR++ glas€220
(€2600)
€340
(€3050)
€385
(€5175)
isolatie impe 9340

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Impe?

Waarom zou ik mijn huis in Impe isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Lede

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lede op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lede
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Impe wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Impe voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Impe. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment