Woning isoleren Oordegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oordegem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties als spouwmuurisolatie of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Oordegem. We bespreken vraagstukken over spouwmuurisolatie en spouwanker. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-oordegem-9340

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3513,26411916873 kWh
Gemiddelde energierekening€162,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna lees jij de interessantste acties om jouw woning in Oordegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oordegem is goed te betalen (vanaf ongeveer € 720 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1850 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oordegem kost je zo’n €4650. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Dit levert op ongeveer €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere alternatieve uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Oordegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Oordegem is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. Dat is dus al gauw €1425 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Oordegem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€675
(€6450)
€910
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€280
(€1700)
€350
(€3250)
Spouwmuur€305
(€1200)
€690
(€2250)
€785
(€3650)
HR++ glas€225
(€2200)
€325
(€3125)
€420
(€5100)
isolatie oordegem 9340

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oordegem?

Waarom zou ik mijn huis in Oordegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en geeft een besparing van €290 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lede

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Lede voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lede
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Oordegem wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Oordegem voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Oordegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment