Woning isoleren Okegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Okegem? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als het dak isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Okegem. Dit kan gaan om onderwerpen als de spouw isoleren en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-okegem-9400

 • De energienota gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3515,45104949738 kWh
Gemiddelde energierekening€163,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Okegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Okegem is aantrekkelijk (ongeveer € 940 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €260 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €185 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Okegem kost ongeveer €4550. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het voordeel is plusminus €960 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Okegem (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Okegem kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. Dat komt neer op €1025 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Okegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€575
(€5850)
€1110
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€245
(€2000)
€375
(€3250)
Spouwmuur€185
(€1625)
€530
(€1925)
€825
(€3625)
HR++ glas€250
(€2400)
€260
(€3275)
€430
(€4600)
isolatie okegem 9400

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Okegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Okegem isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en geeft een besparing van €270 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Ninove

Door te profiteren van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ninove in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Okegem wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Okegem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Okegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment