Woning isoleren Smetlede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Smetlede? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als gevelisolatie en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Smetlede. We staan stil bij thema’s als buisisolatie en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-smetlede-9340

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3513,57653778711 kWh
Gemiddelde energierekening€162,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire manieren om je woning in Smetlede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Smetlede is interessant (gemiddeld zo’n € 760 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €2000 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Smetlede kost ongeveer €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je om en nabij €790 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verschillende mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Smetlede (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Smetlede is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Smetlede. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€675
(€7100)
€1220
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€240
(€1800)
€340
(€3400)
Spouwmuur€190
(€925)
€530
(€2625)
€925
(€3425)
HR++ glas€215
(€2025)
€320
(€3600)
€355
(€5075)
isolatie smetlede 9340

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Smetlede?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Smetlede isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en besparen tot €245 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Lede

Door de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lede aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lede
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Smetlede wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Smetlede voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Smetlede. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment