Woning isoleren Wanzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wanzele? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals vliering isoleren of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Wanzele. We gaan aan de slag met thema’s als de spouwmuur isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wanzele-9340

 • Flinke besparing
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Goed bezig voor het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3513,88895640549 kWh
Gemiddelde energierekening€162,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de meest toegepaste stappen om je woning in Wanzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wanzele is voordeling (vanaf ongeveer € 920 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €285, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wanzele kost doorgaans €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Hiermee bespaar je grofweg €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Wanzele (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Wanzele kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wanzele. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3650)
€715
(€5900)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€235
(€2050)
€320
(€3300)
Spouwmuur€225
(€775)
€730
(€2075)
€900
(€3275)
HR++ glas€230
(€2400)
€280
(€3650)
€440
(€5000)
isolatie wanzele 9340

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wanzele?

Waarom zou ik mijn woning in Wanzele isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, waarbij u een besparing realiseert van €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna komen we met praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Lede

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Lede aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lede
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Wanzele wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wanzele voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wanzele. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment