Woning isoleren Appelterre-Eichem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Appelterre-Eichem? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als de vloer isoleren en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Appelterre-Eichem. We gaan aan de slag met onderwerpen als bodemisolatie en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-appelterre-eichem-9400

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3514,20137502387 kWh
Gemiddelde energierekening€162,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Appelterre-Eichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Appelterre-Eichem is betaalbaar (al vanaf +/- € 750 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €210 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Appelterre-Eichem kost +/- €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Je profiteert van zo’n €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we nog een aantal interessante alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Appelterre-Eichem (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Appelterre-Eichem kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. Dat komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Appelterre-Eichem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€825
(€7400)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€220
(€1700)
€380
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1500)
€610
(€2725)
€810
(€3400)
HR++ glas€225
(€2025)
€310
(€3300)
€400
(€4800)
isolatie appelterre-eichem 9400

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Appelterre-Eichem?

Waarom zou ik mijn huis in Appelterre-Eichem isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, dat betekent een winst van 250 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ninove

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ninove meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Appelterre-Eichem wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Appelterre-Eichem voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Appelterre-Eichem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment