Woning isoleren Farciennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Farciennes? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als bijv. dakisolatie en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Farciennes. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van schuine dak en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-farciennes-6240

 • Lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteFarciennes
Postcode6240
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€178,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk jij de meest interessante acties om jouw woning in Farciennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Farciennes kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 980 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Farciennes kost gemiddeld €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het voordeel is ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we diverse rendabele werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Farciennes (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Farciennes is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 p/jaar. Op deze website komen we met de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Farciennes. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€585
(€6050)
€1250
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€250
(€1800)
€375
(€2900)
Spouwmuur€325
(€1550)
€450
(€2025)
€800
(€3325)
HR++ glas€200
(€2475)
€320
(€3375)
€395
(€4875)
isolatie farciennes 6240

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Farciennes?

Waarom juist nu mijn huis in Farciennes isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, waarbij u een besparing realiseert van €275 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Farciennes

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Farciennes aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Farciennes
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Farciennes wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Farciennes voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Farciennes. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment