Woning isoleren Bonsin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bonsin? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals de binnengevel isoleren of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Bonsin. We bespreken vraagstukken over binnenmuren isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bonsin-5377

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • U stoot minder CO2 uit
 • Een warmere én stillere woning
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode5377
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€169,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste toepassingen om jullie woning in Bonsin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bonsin is financieel toegankelijk (ongeveer € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bonsin kost plusminus €4800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Dit levert op ong. €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we meerdere rendabele opties. In het volgende overzicht bespreken we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bonsin (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Bonsin is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat is dus al gauw €850 p/jaar. Op deze pagina check je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bonsin. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€615
(€5500)
€1250
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€175
(€1650)
€395
(€3550)
Spouwmuur€235
(€1150)
€550
(€2150)
€885
(€3275)
HR++ glas€240
(€2775)
€305
(€3800)
€355
(€5225)
isolatie bonsin 5377

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bonsin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bonsin isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Somme-Leuze

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Somme-Leuze voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bonsin wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bonsin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Bonsin. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment