Woning isoleren Lambusart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lambusart? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als gevelisolatie en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Lambusart. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de kruipruimte en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lambusart-6220

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6220
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€179,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Lambusart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lambusart kan zeer goedkoop (al vanaf € 970 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €235, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lambusart kost om en nabij de €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het rendement is plusminus €970 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. Hieronder benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lambusart (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Lambusart is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lambusart. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€855
(€6500)
€1140
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€255
(€2450)
€360
(€3300)
Spouwmuur€255
(€1550)
€420
(€2775)
€850
(€3000)
HR++ glas€235
(€2775)
€325
(€3025)
€410
(€4625)
isolatie lambusart 6220

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lambusart?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lambusart isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus en Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Fleurus

Met behulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Fleurus aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lambusart wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Lambusart voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lambusart. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment