Woning isoleren Villers-En-Fagne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Villers-En-Fagne? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Villers-En-Fagne. Je komt meer te weten over vraagstukken over tochtprofielen en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-villers-en-fagne-5600

 • Lagere energienota
 • Een optimale leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Villers-En-Fagne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-En-Fagne is goedkoop (vanaf zo’n € 730 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1625 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Villers-En-Fagne kost zo’n €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1070. Het rendement is al snel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13400. Het rendement is circa €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-En-Fagne (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Villers-En-Fagne is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Villers-En-Fagne. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€575
(€7400)
€950
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€280
(€2500)
€330
(€2950)
Spouwmuur€345
(€1675)
€430
(€2500)
€830
(€3550)
HR++ glas€250
(€2850)
€310
(€3750)
€370
(€4900)
isolatie villers-en-fagne 5600

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Villers-En-Fagne?

Waarom zou ik mijn huis in Villers-En-Fagne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Philippeville

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Villers-En-Fagne wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Villers-En-Fagne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Villers-En-Fagne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment