Woning isoleren Fosses-La-Ville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Fosses-La-Ville? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de schuur en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Fosses-La-Ville. We bespreken thema’s als isolatie van binnenmuren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-fosses-la-ville-5070

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluid van buiten
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode5070
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Fosses-La-Ville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Fosses-La-Ville is betaalbaar (om en nabij de € 790 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €235 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Fosses-La-Ville kost zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je circa €920 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer populaire opties. Hierna benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fosses-La-Ville (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Fosses-La-Ville is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 p/jaar. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Fosses-La-Ville. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€585
(€6750)
€1180
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€295
(€2050)
€375
(€3500)
Spouwmuur€380
(€1200)
€520
(€2400)
€845
(€3175)
HR++ glas€220
(€2800)
€335
(€3025)
€395
(€4850)
isolatie fosses-la-ville 5070

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Fosses-La-Ville?

Waarom zou ik mijn woning in Fosses-La-Ville isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Fosses-La-Ville

Met hulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Fosses-La-Ville in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Fosses-La-Ville wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Fosses-La-Ville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Fosses-La-Ville. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment