Woning isoleren Chaussée-Notre-Dame-Louvignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de vliering of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Chaussée-Notre-Dame-Louvignies. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de zolder en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-chaussee-notre-dame-louvignies-7063

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7063
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies is betaalbaar (om en nabij de € 710 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies kost zo’n €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. Je profiteert van pakweg €870 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er nog meer populaire opties. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3300)
€775
(€4650)
€970
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€275
(€1550)
€330
(€2850)
Spouwmuur€335
(€1700)
€590
(€2600)
€920
(€3450)
HR++ glas€195
(€2550)
€330
(€3400)
€405
(€5300)
isolatie chaussee-notre-dame-louvignies 7063

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en dat bespaart tot €205 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Soignies

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Soignies kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Chaussée-Notre-Dame-Louvignies wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment