Woning isoleren Frameries

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Frameries? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van schuine dak of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Frameries. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-frameries-7080

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode7080
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Frameries te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Frameries is goedkoop (vanaf € 900 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €255 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Frameries kost +/- €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Dit levert op ong. €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal rendabele oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Frameries (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Frameries is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Hieronder kijken we naar de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Frameries. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€645
(€5250)
€990
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€280
(€2100)
€400
(€2700)
Spouwmuur€190
(€775)
€740
(€2150)
€820
(€3250)
HR++ glas€195
(€2625)
€310
(€3925)
€420
(€4950)
isolatie frameries 7080

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Frameries?

Waarom juist nu mijn huis in Frameries isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en besparen tot €345 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Frameries

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Frameries meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frameries
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Frameries wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Frameries voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Frameries. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment