Woning isoleren Erbaut

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Erbaut? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering als de schuur isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Erbaut. Dit kan gaan om topics als buisisolatie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-erbaut-7050

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode7050
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€165,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna tref jij de meest populaire toepassingen om je woning in Erbaut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Erbaut kan zeer goedkoop (rond de € 840 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €215 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Erbaut kost om en nabij de €5600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. De winst is om en nabij €940 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we verscheidene mogelijke vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Erbaut (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Erbaut is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De besparing komt neer op €900 p/jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Erbaut. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€735
(€5750)
€1040
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€180
(€2250)
€325
(€3450)
Spouwmuur€380
(€1675)
€500
(€2450)
€875
(€3250)
HR++ glas€205
(€2550)
€285
(€4300)
€435
(€4700)
isolatie erbaut 7050

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Erbaut?

Waarom moet ook ik mijn huis in Erbaut isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en besparen tot €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jurbise

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Jurbise in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Erbaut wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Erbaut voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Erbaut. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment