Woning isoleren Herchies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Herchies? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als gevelisolatie en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Herchies. We bespreken topics als spouwmuren isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-herchies-7050

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode7050
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€165,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest toegepaste manieren om een woning in Herchies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Herchies is aantrekkelijk (plusminus € 950 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Herchies kost +/- €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12500. Het voordeel is pakweg €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke vormen. Hierna bespreken we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Herchies (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Herchies is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Herchies. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€695
(€5150)
€1000
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€285
(€2100)
€390
(€3600)
Spouwmuur€260
(€1225)
€650
(€2675)
€825
(€3550)
HR++ glas€250
(€2400)
€315
(€3700)
€390
(€4875)
isolatie herchies 7050

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Herchies?

Waarom zou ik mijn woning in Herchies isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jurbise

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Jurbise op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Herchies wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Herchies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Herchies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment