Woning isoleren Chapelle-À-Wattines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Chapelle-À-Wattines? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van schuine dak of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Chapelle-À-Wattines. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-chapelle-a-wattines-7903

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Groene investering
 • Ook geluidswerend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7903
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Chapelle-À-Wattines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Chapelle-À-Wattines is betaalbaar beginnend bij € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1650 en de winst ligt rond de €185 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chapelle-À-Wattines kost gemiddeld €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Daarmee bespaar je circa €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we allerlei interessante opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Chapelle-À-Wattines (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Chapelle-À-Wattines is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Chapelle-À-Wattines. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€595
(€7300)
€980
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€265
(€1850)
€340
(€2950)
Spouwmuur€250
(€1100)
€560
(€1950)
€895
(€3500)
HR++ glas€235
(€1850)
€310
(€3125)
€435
(€4750)
isolatie chapelle-a-wattines 7903

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Chapelle-À-Wattines?

Waarom zou ik mijn huis in Chapelle-À-Wattines isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als Mega of Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en besparen tot €290 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Leuze-En-Hainaut kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Chapelle-À-Wattines wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Chapelle-À-Wattines voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Chapelle-À-Wattines. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment