Woning isoleren Moerbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moerbeke? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals de gevel isoleren en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Moerbeke. We bespreken items als vliering isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-moerbeke-9500

 • Lagere stookkosten
 • Controle over de temperatuur
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3522,01184048334 kWh
Gemiddelde energierekening€164,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Moerbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Moerbeke kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 920 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en het bespaart circa €185 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Moerbeke kost je zo’n €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. De winst is pakweg €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog meer interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Moerbeke (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Moerbeke is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Moerbeke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€635
(€7050)
€1240
(€9350)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€230
(€1550)
€355
(€3350)
Spouwmuur€365
(€725)
€610
(€2075)
€855
(€3225)
HR++ glas€200
(€2050)
€325
(€3450)
€410
(€5150)
isolatie moerbeke 9500

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Moerbeke?

Waarom mijn woning in Moerbeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Geraardsbergen

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Geraardsbergen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Moerbeke wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Moerbeke voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Moerbeke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment