Woning isoleren Sint-Kwintens-Lennik

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Kwintens-Lennik? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de spouw isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Sint-Kwintens-Lennik. Denk aan vraagstukken over het dak isoleren en Rc-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-kwintens-lennik-1750

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste toepassingen om een woning in Sint-Kwintens-Lennik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Kwintens-Lennik is voordeling (vanaf zo’n € 920 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Kwintens-Lennik kost zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1180. De besparing loopt op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is grofweg €810 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog meer alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Kwintens-Lennik (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Sint-Kwintens-Lennik is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Kwintens-Lennik. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€805
(€4750)
€1060
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€175
(€2600)
€375
(€3600)
Spouwmuur€380
(€800)
€530
(€1950)
€810
(€3550)
HR++ glas€205
(€2925)
€295
(€3625)
€375
(€4475)
isolatie sint-kwintens-lennik 1750

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Kwintens-Lennik?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Kwintens-Lennik isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en besparen tot €295 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Lennik

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lennik aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lennik
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Sint-Kwintens-Lennik wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Kwintens-Lennik voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Kwintens-Lennik. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment