Woning isoleren Zétrud-Lumay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zétrud-Lumay? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld triple glas en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Zétrud-Lumay. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zetrud-lumay-1370

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder last van vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt klein beginnen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€165,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk je de interessantste stappen om een woning in Zétrud-Lumay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zétrud-Lumay is betaalbaar (om en nabij de € 740 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zétrud-Lumay kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op ongeveer €770, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zétrud-Lumay (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Zétrud-Lumay is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Zétrud-Lumay. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€775
(€6400)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€270
(€2100)
€350
(€3100)
Spouwmuur€265
(€850)
€450
(€2325)
€850
(€3325)
HR++ glas€210
(€2250)
€295
(€3275)
€400
(€5050)
isolatie zetrud-lumay 1370

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zétrud-Lumay?

Waarom zou ik mijn huis in Zétrud-Lumay isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat levert gemiddeld op €235 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Jodoigne

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Jodoigne voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is evident: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zétrud-Lumay wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zétrud-Lumay voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Zétrud-Lumay. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment