Woning isoleren Huppaye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Huppaye? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen als binnenmuren isoleren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Huppaye. Dit kan gaan om onderwerpen als je dak isoleren en isolatieplan. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-huppaye-1367

 • Lagere maandlasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Geluidswerende werking
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Huppaye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Huppaye is goedkoop (al vanaf € 860 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart al snel €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Huppaye kost doorgaans €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Dit levert op pakweg €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er verschillende rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Huppaye (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Huppaye is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Huppaye. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€855
(€6350)
€930
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€195
(€1550)
€330
(€3400)
Spouwmuur€180
(€1325)
€690
(€2275)
€920
(€3600)
HR++ glas€190
(€2350)
€330
(€3300)
€360
(€4450)
isolatie huppaye 1367

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Huppaye?

Wat is het voordeel van mijn woning in Huppaye isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en besparen tot €290 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Ramillies

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Ramillies aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Huppaye wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Huppaye voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Huppaye. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment