Woning isoleren Piétrain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Piétrain? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Piétrain. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-pietrain-1370

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Piétrain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Piétrain is goed te betalen (vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Piétrain kost ongeveer €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Dit levert op plusminus €820 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Piétrain (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Piétrain is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat komt neer op €1250 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Piétrain. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€885
(€7450)
€1170
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€295
(€1850)
€320
(€3550)
Spouwmuur€275
(€1525)
€590
(€2375)
€830
(€3050)
HR++ glas€200
(€2875)
€275
(€3100)
€360
(€5050)
isolatie pietrain 1370

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Piétrain?

Waarom mijn woning in Piétrain isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €330 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Jodoigne

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Jodoigne in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Piétrain wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Piétrain voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Piétrain. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment