Woning isoleren Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Je kunt denken aan items als isolatie van verwarmingsbuizen en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lasne-chapelle-saint-lambert-1380

 • Lagere stookkosten
 • Meer controle in de woning
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode1380
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert is goed te betalen (vanaf plusminus € 840 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €235 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert kost plusminus €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Het voordeel is ongeveer €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende rendabele opties. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€655
(€4600)
€1030
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€275
(€1950)
€380
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1225)
€540
(€1900)
€800
(€3100)
HR++ glas€235
(€2025)
€325
(€4000)
€445
(€4750)
isolatie lasne-chapelle-saint-lambert 1380

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert?

Waarom mijn woning in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Lasne

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lasne meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Lasne
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Lasne-Chapelle-Saint-Lambert wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment