Woning isoleren Couture-Saint-Germain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Couture-Saint-Germain? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Couture-Saint-Germain. We zoomen in op zaken als radiatorfolie aanbrengen en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-couture-saint-germain-1380

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode1380
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€165,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Couture-Saint-Germain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Couture-Saint-Germain is goed te betalen (plusminus € 980 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen variëren rond €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Couture-Saint-Germain kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1110. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Je profiteert van circa €900 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Couture-Saint-Germain (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Couture-Saint-Germain is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Hierna berekenen we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Couture-Saint-Germain. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€805
(€5950)
€1010
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€190
(€2050)
€400
(€3200)
Spouwmuur€395
(€1100)
€420
(€2325)
€830
(€3175)
HR++ glas€190
(€2075)
€310
(€3700)
€395
(€4950)
isolatie couture-saint-germain 1380

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Couture-Saint-Germain?

Waarom zou ik mijn woning in Couture-Saint-Germain isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en geeft een besparing van €235 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Lasne

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lasne in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lasne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Couture-Saint-Germain wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Couture-Saint-Germain voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Couture-Saint-Germain. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment