Woning isoleren Mont-Saint-André

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mont-Saint-André? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als bijv. gevelisolatie of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Mont-Saint-André. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mont-saint-andre-1367

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€164,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Mont-Saint-André te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mont-Saint-André is betaalbaar (plusminus € 870 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mont-Saint-André kost doorgaans €5150. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Je profiteert van om en nabij €910 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we allerlei interessante opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mont-Saint-André (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Mont-Saint-André kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 op jaarbasis. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Mont-Saint-André. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€735
(€7050)
€1020
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€250
(€2150)
€315
(€3400)
Spouwmuur€180
(€875)
€510
(€2075)
€855
(€3100)
HR++ glas€225
(€1925)
€330
(€3750)
€450
(€5075)
isolatie mont-saint-andre 1367

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mont-Saint-André?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mont-Saint-André isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en besparen tot €225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand vind je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Ramillies

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Ramillies meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Mont-Saint-André wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mont-Saint-André voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Mont-Saint-André. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment