Woning isoleren Maransart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Maransart? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals de bodem isoleren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Maransart. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de zolder en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-maransart-1380

 • Hoog rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode1380
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele onderdelen om je woning in Maransart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maransart is goed te betalen (al vanaf +/- € 860 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Maransart kost je zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1050. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het voordeel is ongeveer €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog enkele alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Maransart (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Maransart is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. Dat komt neer op €900 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Maransart. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€865
(€6400)
€1110
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€280
(€1850)
€315
(€2950)
Spouwmuur€315
(€1350)
€750
(€2425)
€885
(€3075)
HR++ glas€225
(€2750)
€330
(€3125)
€380
(€4900)
isolatie maransart 1380

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Maransart?

Wat is het voordeel van mijn woning in Maransart isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Lasne

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Lasne aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lasne
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Maransart wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maransart voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Maransart. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment