Woning isoleren Dongelberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dongelberg? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je diverse informatie over isolatie Dongelberg. We zoomen in op items als radiatorfolie aanbrengen en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-dongelberg-1370

 • Lagere energienota
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Groene investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf vind jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Dongelberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dongelberg is voordeling (om en nabij de € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dongelberg kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het voordeel is plusminus €980 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we nog meer interessante vormen. Hieronder beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Dongelberg (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Dongelberg kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dongelberg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3350)
€605
(€6700)
€1250
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€185
(€2600)
€370
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1100)
€510
(€2350)
€945
(€3150)
HR++ glas€220
(€2850)
€335
(€3175)
€450
(€4900)
isolatie dongelberg 1370

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Dongelberg?

Waarom zou ik mijn huis in Dongelberg isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en geeft een besparing van €250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website check je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Jodoigne

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Jodoigne in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Dongelberg wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Dongelberg voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Dongelberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment