Woning isoleren Jauchelette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Jauchelette? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de buitengevel of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Jauchelette. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtwering en koudeval. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-jauchelette-1370

 • Lagere stookkosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€164,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Jauchelette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jauchelette is goed te betalen (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1775 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jauchelette kost je zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je zo’n €830 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Jauchelette (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Jauchelette is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Jauchelette. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€835
(€5100)
€1130
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€225
(€2100)
€375
(€3550)
Spouwmuur€195
(€900)
€420
(€2400)
€825
(€3525)
HR++ glas€240
(€2475)
€300
(€3850)
€375
(€4600)
isolatie jauchelette 1370

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Jauchelette?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Jauchelette isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €215 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Jodoigne

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Jodoigne meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Jauchelette wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Jauchelette voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Jauchelette. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment