Woning isoleren Peutie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Peutie? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering als bodemisolatie of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Peutie. Bijvoorbeeld vraagstukken over spouwmuurisolatie en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-peutie-1800

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteVilvoorde
Postcode1800
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele manieren om een woning in Peutie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Peutie is voordeling (gemiddeld zo’n € 710 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Peutie kost +/- €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het rendement is al snel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12200. De winst is circa €940, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we allerlei mogelijke oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Peutie (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Peutie is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Peutie. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€695
(€5250)
€1170
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€235
(€1700)
€360
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1450)
€720
(€2675)
€835
(€3250)
HR++ glas€225
(€2375)
€340
(€3550)
€405
(€5050)
isolatie peutie 1800

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Peutie?

Waarom moet ook ik mijn huis in Peutie isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325, dat betekent een winst van 315 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Vilvoorde

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Vilvoorde aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vilvoorde
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Peutie wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Peutie voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Peutie. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment