Woning isoleren Neerpelt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Neerpelt? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als bijv. muren isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Neerpelt. We bespreken topics als isolatie van verwarmingsbuizen en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-neerpelt-3910

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3910
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€166,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de meest toegepaste stappen om je woning in Neerpelt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerpelt is voordeling (vanaf € 800 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Neerpelt kost doorgaans €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van zo’n €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Neerpelt (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Neerpelt is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Neerpelt. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€605
(€5450)
€1120
(€9300)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€245
(€2500)
€385
(€3100)
Spouwmuur€345
(€1625)
€630
(€2725)
€920
(€3525)
HR++ glas€215
(€2225)
€305
(€3150)
€420
(€4450)
isolatie neerpelt 3910

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Neerpelt?

Waarom mijn woning in Neerpelt isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en besparen tot €310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Pelt

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pelt meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Pelt
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Neerpelt wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Neerpelt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Neerpelt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment