Woning isoleren Wimmertingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wimmertingen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals spouwmuurisolatie en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Wimmertingen. We zoomen in op vraagstukken over de binnengevel isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-wimmertingen-3501

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Rust en comfort in huis
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3501
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€179,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de interessantste toepassingen om je woning in Wimmertingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wimmertingen is goedkoop (vanaf plusminus € 970 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1900 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wimmertingen kost ongeveer €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. De besparing loopt op tot €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op plusminus €900 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we diverse alternatieve vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wimmertingen (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Wimmertingen is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wimmertingen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€585
(€7450)
€1090
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€265
(€2000)
€315
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1600)
€710
(€1950)
€945
(€3375)
HR++ glas€250
(€1925)
€320
(€3650)
€420
(€4500)
isolatie wimmertingen 3501

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wimmertingen?

Waarom zou ik mijn huis in Wimmertingen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hasselt

Door te profiteren van de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hasselt voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Wimmertingen wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wimmertingen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wimmertingen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment