Woning isoleren Durnal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Durnal? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen als bijv. je spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je waardevolle informatie over isolatie Durnal. Dit gaan om bijvoorbeeld items als je dak isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-durnal-5530

 • Besparen op energienota
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€167,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de meest interessante stappen om jouw woning in Durnal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Durnal is goed te betalen (rond de € 760 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Durnal kost doorgaans €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is om en nabij €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er meerdere vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Durnal (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van de woning in Durnal kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. De besparing komt neer op €800 (jaarlijks). Op deze website komen we met de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Durnal. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€615
(€6100)
€1070
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€245
(€2000)
€315
(€2900)
Spouwmuur€325
(€1325)
€750
(€2525)
€850
(€3225)
HR++ glas€200
(€2500)
€315
(€3375)
€450
(€4725)
isolatie durnal 5530

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Durnal?

Waarom moet ook ik mijn huis in Durnal isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Mega en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Yvoir

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Yvoir in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Durnal wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Durnal voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Durnal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment