Woning isoleren Morkhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Morkhoven? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de zolder en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Morkhoven. Dit kan gaan om vraagstukken over isolerende kozijnen en U-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-morkhoven-2200

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode2200
Gasverbruik22.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€173,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de populairste toepassingen om je woning in Morkhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Morkhoven is betaalbaar beginnend bij € 940 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Morkhoven kost je zo’n €5850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13500. Je profiteert van plusminus €960 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei mogelijke vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Morkhoven (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Morkhoven kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Morkhoven. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€635
(€6650)
€1120
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€220
(€2000)
€345
(€2850)
Spouwmuur€285
(€800)
€610
(€2675)
€800
(€3025)
HR++ glas€245
(€2050)
€295
(€3350)
€440
(€4875)
isolatie morkhoven 2200

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Morkhoven?

Waarom zou ik mijn woning in Morkhoven isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Herentals

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Herentals voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herentals
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Morkhoven wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Morkhoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Morkhoven. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment