Woning isoleren Linsmeau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Linsmeau? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Linsmeau. We gaan aan de slag met onderwerpen als kieren dichten en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-linsmeau-1357

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Brandbeschermend
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode1357
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€162,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Linsmeau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Linsmeau is goedkoop (rond de € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €195 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Linsmeau kost je zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Daarmee bespaar je grofweg €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Linsmeau (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Linsmeau is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar. Onderstaand check je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Linsmeau. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€655
(€5850)
€1200
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€225
(€2150)
€320
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1725)
€660
(€2275)
€870
(€3550)
HR++ glas€195
(€2275)
€335
(€3700)
€450
(€5125)
isolatie linsmeau 1357

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Linsmeau?

Waarom zou ik mijn huis in Linsmeau isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Hélécine

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hélécine kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hélécine
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Linsmeau wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Linsmeau voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Linsmeau. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment