Woning isoleren Hélécine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hélécine? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Hélécine. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de zolder en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-helecine-1357

 • Minder energielasten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode1357
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€161,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek jij de meest interessante manieren om jullie woning in Hélécine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hélécine is goedkoop (vanaf plusminus € 980 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hélécine kost je zo’n €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het voordeel is pakweg €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hélécine (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Hélécine is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hélécine. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€625
(€7250)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€285
(€2500)
€330
(€3350)
Spouwmuur€390
(€1650)
€510
(€2425)
€875
(€3225)
HR++ glas€225
(€1950)
€310
(€3950)
€425
(€4950)
isolatie helecine 1357

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hélécine?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hélécine isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, dat betekent een winst van 200, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hélécine

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hélécine kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hélécine
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Hélécine wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hélécine voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Hélécine. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment