Woning isoleren Noduwez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Noduwez? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de bodem en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Noduwez. Dit kan gaan om zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en purschuim. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-noduwez-1350

 • Structureel lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€161,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Noduwez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noduwez is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1925 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Noduwez kost plusminus €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1210. De potentiële besparing ligt op €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13300. Dit levert op plusminus €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Noduwez (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Noduwez is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. Dat komt neer op €1075 per 12 maanden. Hieronder vind je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Noduwez. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€665
(€6100)
€1190
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€215
(€2050)
€365
(€3300)
Spouwmuur€295
(€975)
€460
(€2500)
€790
(€3050)
HR++ glas€250
(€2650)
€305
(€3450)
€370
(€5025)
isolatie noduwez 1350

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Noduwez?

Wat is het voordeel van mijn woning in Noduwez isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575, dat betekent een winst van 350 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Orp-Jauche

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Orp-Jauche aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Noduwez wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noduwez voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Noduwez. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment