Woning isoleren Folx-Les-Caves

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Folx-Les-Caves? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als je dak isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Folx-Les-Caves. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als spouwmuurisolatie en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-folx-les-caves-1350

 • Lagere energienota
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zet het milieu op 1
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een hoger energielabel

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€161,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Folx-Les-Caves te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Folx-Les-Caves is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 910 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Folx-Les-Caves kost ongeveer €5350. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1130. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Hiermee bespaar je grofweg €850 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Folx-Les-Caves (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Folx-Les-Caves is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. Dat komt neer op €800 p/jaar. Hieronder check je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Folx-Les-Caves. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€865
(€6650)
€1060
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€290
(€2100)
€335
(€2850)
Spouwmuur€240
(€1750)
€750
(€2800)
€925
(€3650)
HR++ glas€250
(€1975)
€280
(€3950)
€370
(€4925)
isolatie folx-les-caves 1350

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Folx-Les-Caves?

Wat is het voordeel van mijn woning in Folx-Les-Caves isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Orp-Jauche

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Orp-Jauche voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Folx-Les-Caves wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Folx-Les-Caves voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Folx-Les-Caves. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment