Woning isoleren Jauche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Jauche? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met diverse informatie over isolatie Jauche. We bespreken onderwerpen als isolerende raamfolie en glaswol. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-jauche-1350

 • Flinke besparing
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€161,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek je de interessantste stappen om jullie woning in Jauche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jauche is interessant (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Jauche kost je zo’n €5900. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1060. De potentiële besparing ligt op €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Je profiteert van plusminus €800 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jauche (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Jauche is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. Dat is dus al gauw €1375 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be tref je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Jauche. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€805
(€6350)
€1140
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€200
(€1650)
€360
(€2900)
Spouwmuur€295
(€950)
€470
(€2075)
€880
(€3425)
HR++ glas€220
(€1850)
€305
(€3125)
€420
(€4675)
isolatie jauche 1350

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Jauche?

Waarom zou ik mijn huis in Jauche isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en dat levert gemiddeld op €260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Orp-Jauche

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Orp-Jauche aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Jauche wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Jauche voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Jauche. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment