Woning isoleren Neerheylissem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Neerheylissem? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals de binnengevel isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Neerheylissem. We gaan aan de slag met thema’s als radiatorfolie plaatsen en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-neerheylissem-1357

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een warmere én stillere woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode1357
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€162,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante stappen om je woning in Neerheylissem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerheylissem kan zeer goedkoop (ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen variëren rond €1975 en het rendement ligt op zo’n €255 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Neerheylissem kost plusminus €5550. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het rendement is al snel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het voordeel is ongeveer €760, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Neerheylissem (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Neerheylissem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Neerheylissem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€765
(€6750)
€970
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€225
(€2550)
€395
(€2750)
Spouwmuur€255
(€900)
€610
(€2700)
€950
(€3425)
HR++ glas€230
(€2625)
€265
(€4050)
€425
(€4575)
isolatie neerheylissem 1357

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neerheylissem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Neerheylissem isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Hélécine

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hélécine kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hélécine
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Neerheylissem wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neerheylissem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Neerheylissem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment