Woning isoleren Marilles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Marilles? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering zoals bijvoorbeeld dubbel glas of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Marilles. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-marilles-1350

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Brandbeschermend
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€161,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de meest interessante onderdelen om een woning in Marilles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Marilles is aantrekkelijk beginnend bij € 710 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1750 en de besparing loopt op tot €285 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Marilles kost plusminus €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van ong. €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Marilles (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Marilles kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Hierna kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Marilles. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€785
(€6150)
€1020
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€275
(€1950)
€300
(€2750)
Spouwmuur€275
(€1325)
€510
(€2725)
€800
(€3475)
HR++ glas€220
(€2650)
€320
(€3250)
€400
(€5375)
isolatie marilles 1350

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Marilles?

Waarom zou ik mijn woning in Marilles isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, dat betekent een winst van 310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Orp-Jauche

Door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Orp-Jauche in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Marilles wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Marilles voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Marilles. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment