Woning isoleren Orp-Le-Grand

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Orp-Le-Grand? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als de garage isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Orp-Le-Grand. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-orp-le-grand-1350

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de populairste werkzaamheden om een woning in Orp-Le-Grand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Orp-Le-Grand kan zeer goedkoop (om en nabij de € 820 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Orp-Le-Grand kost +/- €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Het voordeel is grofweg €830, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog meer populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Orp-Le-Grand (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Orp-Le-Grand is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Orp-Le-Grand. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€675
(€6700)
€1060
(€9450)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€230
(€1700)
€335
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1650)
€740
(€1925)
€915
(€3475)
HR++ glas€245
(€2350)
€320
(€3650)
€395
(€4975)
isolatie orp-le-grand 1350

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Orp-Le-Grand?

Waarom juist nu mijn huis in Orp-Le-Grand isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, dat betekent een winst van 290 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Orp-Jauche

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Orp-Jauche voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Orp-Le-Grand wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Orp-Le-Grand voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Orp-Le-Grand. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment