Woning isoleren Jandrain-Jandrenouille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Jandrain-Jandrenouille? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de schuur en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Jandrain-Jandrenouille. Je kunt denken aan items als isolatie van de buitengevel en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-jandrain-jandrenouille-1350

 • Lagere energienota
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€161,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante methodes om je woning in Jandrain-Jandrenouille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jandrain-Jandrenouille is goed te betalen (al vanaf +/- € 830 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jandrain-Jandrenouille kost doorgaans €5650. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Je profiteert van zo’n €840 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog meer alternatieve oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jandrain-Jandrenouille (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Jandrain-Jandrenouille is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Jandrain-Jandrenouille. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€645
(€5150)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€200
(€2600)
€300
(€3450)
Spouwmuur€205
(€825)
€530
(€2425)
€800
(€3325)
HR++ glas€230
(€2400)
€320
(€3300)
€395
(€5050)
isolatie jandrain-jandrenouille 1350

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Jandrain-Jandrenouille?

Waarom juist nu mijn huis in Jandrain-Jandrenouille isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, dat betekent een winst van 220 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder lees je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Orp-Jauche

Door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Orp-Jauche aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Jandrain-Jandrenouille wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Jandrain-Jandrenouille voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Jandrain-Jandrenouille. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment