Woning isoleren Louvain-La-Neuve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Louvain-La-Neuve? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals de garage isoleren of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Louvain-La-Neuve. We zoomen in op vraagstukken over gevelisolatie en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-louvain-la-neuve-1348

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Goed bezig voor het milieu
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode1348
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€160,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Louvain-La-Neuve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Louvain-La-Neuve is betaalbaar beginnend bij € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €235 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Louvain-La-Neuve kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €890 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er verscheidene mogelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Louvain-La-Neuve (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Louvain-La-Neuve kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Louvain-La-Neuve. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€795
(€7000)
€1220
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€185
(€2050)
€310
(€3550)
Spouwmuur€335
(€800)
€440
(€2575)
€885
(€3125)
HR++ glas€240
(€1975)
€265
(€3325)
€420
(€4700)
isolatie louvain-la-neuve 1348

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Louvain-La-Neuve?

Waarom moet ook ik mijn huis in Louvain-La-Neuve isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Ottignies-Louvain-La-Neuve

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ottignies-Louvain-La-Neuve
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Louvain-La-Neuve wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Louvain-La-Neuve voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Louvain-La-Neuve. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment