Woning isoleren Opheylissem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Opheylissem? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. dubbel glas en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je handige informatie over isolatie Opheylissem. Dit kan gaan om zaken als radiatorfolie plaatsen en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-opheylissem-1357

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode1357
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€162,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal jij de populairste methodes om jullie woning in Opheylissem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Opheylissem is goedkoop (plusminus € 930 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1700 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Opheylissem kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is om en nabij €930, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Opheylissem (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Opheylissem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Opheylissem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€875
(€6350)
€1100
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€275
(€2050)
€360
(€3200)
Spouwmuur€365
(€1400)
€610
(€2600)
€795
(€3675)
HR++ glas€195
(€2775)
€340
(€3350)
€355
(€4475)
isolatie opheylissem 1357

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Opheylissem?

Waarom zou ik mijn huis in Opheylissem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Hélécine

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Hélécine voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hélécine
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Opheylissem wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Opheylissem voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Opheylissem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezonde leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment