Woning isoleren Enines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Enines? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de garage of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Enines. We bespreken topics als spouwmuurisolatie en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-enines-1350

 • Veel geld besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Groene investering
 • Interessante energiebespaarlening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de meest toegepaste manieren om een woning in Enines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Enines is interessant (vanaf zo’n € 950 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €240, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, folie, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Enines kost plusminus €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12300. De winst is zo’n €810 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Enines (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Enines is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Enines. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€815
(€5050)
€1170
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€290
(€2650)
€395
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1200)
€470
(€2400)
€935
(€3150)
HR++ glas€205
(€2525)
€340
(€4100)
€390
(€5325)
isolatie enines 1350

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Enines?

Waarom zou ik mijn woning in Enines isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en besparen tot €275 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Orp-Jauche

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Orp-Jauche op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Enines wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Enines voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Enines. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment