Woning isoleren Hoegaarden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hoegaarden? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de vliering of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hoegaarden. Denk aan onderwerpen als tochtwering en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hoegaarden-3320

 • Lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluidsoverlast
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode3320
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check je de meest interessante acties om een woning in Hoegaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoegaarden is betaalbaar (vanaf ongeveer € 810 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €245 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoegaarden kost zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1070. De potentiële besparing ligt op €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €980 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende rendabele oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Hoegaarden (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Hoegaarden is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De besparing komt neer op €1125 per jaar. Hierna check je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hoegaarden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€605
(€5000)
€940
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€220
(€1700)
€320
(€2900)
Spouwmuur€260
(€775)
€680
(€2200)
€945
(€3100)
HR++ glas€195
(€2600)
€295
(€4225)
€415
(€4825)
isolatie hoegaarden 3320

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hoegaarden?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hoegaarden isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Hoegaarden

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Hoegaarden in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoegaarden
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoegaarden wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hoegaarden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Hoegaarden. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment