Woning isoleren Hoeselt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hoeselt? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Hoeselt. We zoomen in op thema’s als isolatie van de dakkapel en spuitisolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hoeselt-3730

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Interessante energiebespaarlening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€168,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref je de meest interessante acties om jullie woning in Hoeselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoeselt kan zeer goedkoop (om en nabij de € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hoeselt kost om en nabij de €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €980. De potentiële besparing ligt op €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Je profiteert van ong. €900 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we meerdere populaire oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Hoeselt (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Hoeselt is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hoeselt. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€795
(€7100)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€170
(€1800)
€340
(€3550)
Spouwmuur€275
(€1625)
€620
(€2100)
€900
(€3025)
HR++ glas€245
(€2125)
€315
(€3625)
€450
(€5050)
isolatie hoeselt 3730

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hoeselt?

Waarom zou ik mijn huis in Hoeselt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Hoeselt

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Hoeselt aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hoeselt
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hoeselt wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoeselt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hoeselt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment